Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41
 ◊ Glasnik broj 42
 ◊ Glasnik broj 43
 ◊ Glasnik broj 44
 ◊ Glasnik broj 45
 ◊ Glasnik broj 46
 ◊ Glasnik broj 47

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 7 > Čelnici matičnih sekcija - Što pre usvojiti propise, standarde, normative
 
Čelnici matičnih sekcija
Odštampaj
 
Izvođači radova

Što pre usvojiti propise, standarde, normative
- Tatjana Tanja Đorđević -
 

Tanja Djordjevic Tatjana Đorđević, diplomirani građevinski inženjer, prva je žena čelnica neke od matičnih sekcija, u njenom slučaju - druge najveće sekcije u IKS. Tatjana je predsednica Izvšrnog odbora Izvođača radova, sekcije koja okuplja više od 11.000 inženjera. Rođena je u Skoplju, gimnaziju završila u Vladičinom Hanu, a diplomirala na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Niškog univerziteta.

"Odmah posle sticanja građevinske diplome 1990. godine profesionalnu karijeru sam započela u Stambenoj zadruzi u Vladičinom Hanu", kaže Tatjana Đorđević. "Posle nekoliko godina prelazim u Niš, gde sam radila u "Niš-projektu" (Fabrika za proizvodnju stolarije i enterijera "SIEN"), dok sam trenutno zaposlena u beogradskoj "Telefoniji" ad". Član je Inženjerske komore Srbije od 2003. godine. Od 2003. godine bila je predsednik regionalnog odbora podsekcije građevinaca u Nišu i koordinator za niški regionalni odbor postala je 2003. a član Skupštine od 2004. godine. U periodu od 2004. do 2006. godine bila je član Izvršnog odbora Matične sekcije izvođača radova. U martu 2007. godine ponovo je izabrana na iste funkcije, ali je i napredovala i izabrana za predsednicu Izvršnog odbora Matične sekcije izvođača radova.

"Jedan od osnovnih ciljeva Matične sekcije izvođača radova u narednom periodu će biti nastavak aktivnosti na izradi propisa, standarda i normativa iz oblasti graditeljstva", kaže Tatjana Đorđević. "IO MSIR će nastaviti rad na utvrđivanju tehničkih uslova i predlagati ih kao "Interne preporuke Inženjerske komore Srbije", za oblasti koje nisu dovoljno standardizovane. Strateški projekat biće nastavak prevođenja Eurokodova (propisa EU), kao i priprema za članstvo IKS u organizaciji FIDIC. Pored toga važna aktivnost MSIR biće na pospešivanju rada regionalnih odbora i regionalnih centara u realizaciji usvojenih programa rada. Shodno tome, formirali smo i Komisiju koja će se pozabaviti radom regionalnih odbora, njihove planove i programe uskladiti sa planom UO i finansijskim planom IKS. Nastavićemo sa programom permanentnog usavršavanja i objaviti konkurs za sufinansiranje prema utvrđenim kriterijumima. Nadam se će članovi IKS svojim sugestijama pomoći u realizaciji pomenutih aktivnosti".


Pročitajte iz oblasti "Čelnici matičnih sekcija" i:
  • Razvoj struke i zaštita interesa
  • Očekujem zatrpavanje inicijativama
  • Poboljšati uslove u kojima rade članovi Komore

  • <<< Nazad na sadržaj
     
    03. februar 2023.