Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 6 > Najveći sajam u regionu
 
DOGAĐANJA
Odštampaj
 
U Beogradu održan 33. međunarodni sajam građevinarstva pod nazivom "Gradimo svet"

Najveći sajam u regionu
- Slobodan Kujundžić-
 
Inženjerska komora Srbije imala promociju i prezentaciju u okviru pratećeg programa "Dan IKS-a i SGITS-a"

"Gradimo svet" bio je ovogodišnji slogan 33. međunarodnog sajma građevinarstva SEBE (South-East Europe Belgrade Building Expo) koji je pod kupolama i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma trajao od 11. do 15. aprila. "Građevinarstvo 2007" bilo je najveća "internacionalna zvezda" Beogradskog sajma, jer je privuklo 1.068 izlagača, od kojih 345 dolazi iz 35 zemalja Evrope, Azije i Severne Amerike, koji su zaposeli sav raspoloživi prostor ili 60.000 kvadratnih metara, što mu obezbeđuje indeks najznačajnija i najveća sajamska manifestacija ove vrste u Jugoistočnoj Evropi. U takvoj situaciji najbolje se snašlo, izrazilo i svoj identitet promovisalo "Potisje-Kanjiža", član Tondah grupe, koje je postalo apsolutni šampion osvajanjem dva najvažnija priznanja - "Nova vizura" za crep "constant plus" i Gran pri sa diplomom i statuetom za najbolji promotivni nastup.

identitet Pretposlednji dan, subota 14. bio je napet i uzbudljiv, jer su toga dana uručivana najveća i najznačajnija priznanja Beogradskog sajma i Udruženja privrednih propagandista Srbije (UEPS). Ove godine ih je ukupno bilo 23: pet "Novih vizura", 12 "Posebnih priznanja", jedan "Gran pri" i pet "Diploma".

Za tradicionalno priznanje "Nova vizura" za najuspešnije inovacije u pet robnih grupa, koje je dodeljeno trinesti put, Stručni žiri je jednoglasno odabrao proizvode iz pet kompanija: "Potisja-Kanjiža" u Kanjiži člana Tondah grupe, "Vizusa" iz Niša, porodične kompanije LKV iz Beograda (Dobanovci), "Sika" - Beograd i firme "Radeks" -iz Kraljeva.

Drugu po važnosti i značaju nagradu, "Posebna priznanja" dobili su: "Polymit" iz Šapca, "Pan lift" iz Beograda, "Elba" iz Apatina, italijanska "Tekno eletronika", "Bibis" iz Zemuna, "MTSI lajting" iz Beograda, "Europolis" iz Zemuna, "Brabo" iz Beograda, "Termoglas" iz Zemuna, italijanska firma "La Quericia graniti Srl.", "Ortek tehnology " iz Beograda i nemačka kompanija "Virt" (Wurt) iz Beograda.

Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS) dodelilo je "Gran pri" sa Diplomom i Statuetom dar Umetničke livnice "Voždovac" Braća Jeremić, za najbolji promotivni nastup "Potisju-Kanjiža" iz Kanjiže, članu Tondah grupe. Ovo je 12 put da Gran pri odlazi u Kanjižu na severu Bačke, ovoga puta ubedljivije nego ikad, jer su imali izuzetno komunikativan i transparentan štand, veliki broj aktivnosti pre i za vreme trajanja sajma, a ispred Hale 2 postavili su grnčarski točak, pa su posetioci mogli da se oprobaju u grnčarskim veštinama.

Pet Diploma za uspešan promotivni nastup dobile su firme "DCB Helios" - Beograd, "Henkel Srbija" - Kruševac, "Nisal" - Niš, "Kolpa san" - Subotica, JUB - Šimanovci i "Stublina" - Stublina kod Aranđelovca.

Na "Građevinarstvu 2007" učestvovala je i Inženjerska komora Srbije i to na dva načina. Indirektno - svim članovima bio je obezbeđen besplatan ulaz i samo je bilo potrebno pokazati dokument da su članovi IKS-a. Direktno učešće zabeleženo je 13. aprila na "Danu IKS-a i SGITS-a", kada je Tatjana Đorđević, upravo izabrani predsednik Izvršnog odbora Matične sekcije izvođača radova imala polučasovnu prezentaciju u kojoj je iznela najvažnije detalje iz četvorogodišnjeg rada Komore, njenih matičnih sekcija, Suda časti, permanentnog obrazovanja... Prezentacija je bila kratka, jezgrovita, sveobuhvatna, jednom rečju - efikasna.

Pročitajte iz oblasti "Događanja" i:
  • Kuća je naša velika suština
  • Vranjska arhitektonska škola

  • <<< Nazad na sadržaj
     
    06. jul 2020.