:: Naslovna strana > Glasnik broj 5 > Direkcija - Jedna i jedina članarina
 
DIREKCIJA
Odštampaj
Ministarstvo za kapitalne investicije odobrilo članarinu i naknadu za izdavanje licenci


Jedna i jedina članarina
- Radoš O. Dragutinović -
 
Ministarstvo za kapitalne investicije Srbije saglasilo se da članarina u IKS za 2006. godinu iznosi 5.000 dinara, bez obzira na broj izdatih licenci, dok je naknada za svaku izdatu licencu 2.500 dinara. Odobrena članarina i naknade primenjuju se od 31. jula 2006. godine.

saglasnost Na Trećoj redovnoj sednici Skupštine Inženjerske komore Srbije, održanoj 13. aprila 2006. godine, donete su odluke "o članarini za članove Inženjerske komore Srbije u 2006. godini" i "o naknadi za izdavanje licenci", koje stupaju na snagu tek kad ih potvrdi - odobri nadležno resorno ministarstvo i potpiše nadležni ministar, a to će reći Ministarstvo za kapitalne investicije Srbije, odnosno, mr Velimir Ilić. Zahtev je uredno upućen Ministarstvu odmah po održavanju Skupštine, a Ministarstvo ga je odobrilo i ministar potpisao - 240 dana ili 7,5 meseci kasnije - 1. decembra 2006. godine. Autentične odluke Ministarstva glase:

"Prema ODLUCI O ČLANARINI ZA ČLANOVE INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE U 2006. GODINI, članarina iznosi 5.000 dinara godišnje, a primenjuje se od 31. jula 2006. godine. Stupanjem na snagu ove odluke ukinuta je obaveza plaćanja članarine za drugu i svaku sledeću licencu".

"Prema ODLUCI O NAKNADI ZA IZDAVANJE LICENCE, naknada za obradu zahteva za izdavanje licence u 2006. godini iznosi 2.500 dinara, a dokaz o uplati prilaže se uz zahtev za izdavanje licence. Naknada troškova izdavanja licence iznosi 1.000 dinara, dok su troškovi izrade pečata u visini stvarnih troškova na dan izrade pečata. Dokaz o uplati naknade troškova izdavanja licence i troškova za izradu pečata dostavlja se prilikom preuzimanja licence".

Pročitajte iz oblasti "Direkcija" i:

<<< Nazad na sadržaj