:: Naslovna strana > Glasnik broj 5 > Meridijani - Praksa koju bi trebalo razvijati
 
MERIDIJANI
Odštampaj
Matična sekcija urbanista napravila prvi internacionalni korak


Praksa koju treba razvijati
- Dr Veroljub Trifunović -
 
Međunarodna saradnja je u domenu rada stalne komisije Komore. Potpuno podržavajući rad i rezultate te Komisije, MSU je u ovoj godini našla i prostor za komplementarno delovanje.

Pripremljen je program posete Budimpešti sa ciljem da se ostvari saradnja sa kolegama iz najbliže članice Evropske unije. Kooperativnost je ostvarena i sa Matičnom sekcijom prostornih planera tako da je odlazak u Mađarsku bio zajednički. Delegaciju su činili članovi obe matične sekcije.

budimpesta_urbanisti

U Budimpešti je naša delegacija izvanredno primljena i od predstavnika strukovnih udruženja i od predstavnika Inženjerske komore.

Organizaciju putovanja u Mađarsku su nosili članovi IO MSU Zorica Čolović Subotić i Tomo Peić, uz izvanrednu ulogu Jožefa Čipe.

Kao "najstariji po činu", u zvaničnim razgovorima na čelu delegacije je bio profesor dr Dejan Đorđević, predsednik Matične sekcije prostornih planera.

Poseta mađarskim kolegama je ocenjena kao praksa koju treba razvijati u narednim godinama i kao primer komplementarnosti, kooperativnosti i kompromisa u radu matičnih sekcija Inženjerske komore Srbije.

Pročitajte iz oblasti "Meridijani" i:

<<< Nazad na sadržaj