Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 4 > Meridijani - Savremeni problemi u građevinarstvu
 
MERIDIJANI
Odštampaj
 
Međunarodna konferencija građevinara, Subotica 2-3. jun 2006.

Savremeni problemi u građevinarstvu
- Ana Sivački -
 
Međunarodna konferencija "Savremeni problemi u građevinarstvu", održana u Subotici 2. i 3. juna 2006. godine, okupila je neke od najeminentnijih stručnjaka u građevinarstvu, kao i brojne predstavnike strukovnih organizacija i državnih institucija.

Na otvaranju Konferencije prisutnima su se posle uvaženih akademika i dekana, obratili i predstavnici tri velike komore: Gabor Sološi (Szollossy), direktor Inženjerske komore Mađarske, Milan Vuković, predsednik Inženjerske komore Srbije i Anđelko Kovačević, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Prvi čovek Inženjerske komore Srbije predstavio je učesnicima Konferencije plan i program rada IKS za 2006. godinu, posebno govoreći o minimalnim cenama projektantskih, urbanističkih i usluga prostornog planiranja, odnosno predlozima navedenih cenovnika. Ukratko je predstavljen i projekat permanentnog usavršavanja članova Komore i ukazano je na nameru da, zbog izuzetnog interesovanja članstva, ovaj projekat bude nastavljen. U okviru kraće prezentacije, predsednik je prisutnima predstavio i informativno glasilo Komore - "Glasnik". Ove godine, na Konferenciji je predstavljeno preko 70 stručnih radova eksperata iz zemlje i inostranstva, koji su imali prilike da svoje radove izlože po sekcijama. Najzanimljiviji i najdinamičniji deo Konferencije bila su dva "okrugla stola" sa temama: "Investicioni projekti u EU i zemljama jugoistočne Evrope" (prvi dan), odnosno, "Obrazovni programi u građevinarstvu u regionu jugoistočne Evrope" (drugi dan). Prvoga dana je učestvovalo 14 predstavnika iz privrede i privrednog sektora, kao i četvorica predstavnika državnih institucija i strukovnih organizacija. Drugoga dana za "okruglim stolom" je prezentirano preko 20 radova učesnika sa različitih univerziteta u Srbiji, ali i zemalja iz okruženja: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora. Svoje radove su takođe predstavili i predavači iz državnih institucija i strukovnih organizacija, među kojima i prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Komisije za međunarodnu saradnju Inženjerske komore Srbije. U drugoj polovini juna organizator je formulisao zaključke rasprava za okruglim stolom i dostavio ih relevantnim državnim i obrazovnim institucijama, kao i strukovnim organizacijama.

Pročitajte iz oblasti "Meridijani" i:

<<< Nazad na sadržaj
 
25. maj 2020.