:: Naslovna strana > Glasnik broj 3 > Događaji - događanja - "Građevinarstvo 2006." posetilo preko 1700 članova
 
DOGAĐAJI - DOGAĐANJA
Odštampaj
32. međunarodni sajam građevinarstva, Beograd, 3 - 7. maj

"Građevinarstvo 2006." posetilo preko 1700 članova
- Radoš O. Dragutinović -
 
Dve uspešne prezentacije akcija i aktivnosti Komore imali Zorica Savičić i Gligor Obrenović
"Građevinarstvo 2006", ili 32. međunarodni sajam građevinarstva, najveća specijalizovana sajamska manifestacija u jugoistočnoj Evropi, potvrdilo svoj status i ove godine od 3. do 7. maja pod kupolama i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma. Na kompletnom izlagačkom prostoru, otvorenom i zatvorenom, a reč je o preko 100.000 kvadratnih metara izlagalo je 1.043 firme iz 32 zemlje sveta koje su prezentirale i promovisale najmanje 100.000 eksponata u dvadesetak robnih grupa. Prošlogodišnji rekord od 65.000 posetilaca, sigurno će biti premašen bar za desetak procenata.

Visokom rejtingu "Građevinarstva 2006" veliki doprinos je dala i Inženjerska komora Srbije i to na dva načina. Prvi je što je 4. aprila u Svečanoj sali održala prezentaciju "Cenovnika minimalnih cena projektne dokumentacije za stambene i stambeno-poslovne objekte", koju je "odradila" licencirani inženjer Zorica Savičić, diplomirani inženjer arhitekture. Drugi je bio - "celodnevno događanje" koje su posetiocima sajma i stručnoj javnosti upriličili zajedno sa Savezom građevinskih inženjera i tehničara Srbije. O Komori je govorio Gligor Obrenović, predsednik Upravnog odbora Matične sekcije izvođača radova, veoma ubedljivo - kratko, sa optimalnim brojem informacija, atraktivno.

gradjevinarstvo Ipak, nesumnjivo najveći doprinos 32. međunarodnom sajmu građevinarstva Komora je dala prisustvom njenih članova. Gotovo 2.000 članova IKS, prema podacima Beogradskog sajma preko 1.700, posetilo je Sajam građevinarstva - besplatno. Zapravo, Komora je svojim članovima obezbedila besplatan ulaz i jedno je bilo potrebno na "Informativnom punktu" pokazati člansku kartu IKS i dobiti ulaznicu.

Tokom 45 sati trajanja 32. sajma građevinarstva, bilo je bukvalno bezbroj događanja na pratećim manifestacijama, odnosno, na štandovima izlagača. Ipak, sa posebnim nestrpljenjem čekale su se ovogodišnje nagrade: za inovacije i kvalitet, - "Nova vizura" i "Posebno priznanje" odnosno, promotivni nastup - "Grand prix" i "Diploma". Prva priznanja su Beogradskog sajma, druga Udruženja ekonomskih propagandista Srbije (UEPS). Radila su dva žirija i posle pregledanih stotinak eksponata i svih izlagačkih prostora - štandova, dodeli su ukupno 28 nagrada. U slobodnijoj interpretaciji moglo bi se reći da su tri firme najuspešniji izlagači jer su osvojile po dva priznanja: "Toza Marković" - "Novu vizuru" i Diplomu, "Potisje Kanjiža" - Gran pri i "Posebno priznanje" i "Knauf" "Posebno priznanje" i Diplomu.

Najviše priznanje za tehničko-tehnološku inovativnost i kvalitet "Nova vizura" dobili su: Noe Schaltehnik GmbH (Nemačka) za podešavajuću opremu za okrugle stubove, "Toza Marković" iz Kikinde za pločice rađene sistemom suve aplikacije, "Vizus" iz Niša za aluminijumski prozor "termo plus". Isto priznanje osvojili su "Europolis" iz Zemuna za armaturni nosač binor i armaturnu mrežu Q 785-glatka i "Katerpilar" (Caterpillar) iz SAD za univerzalni rovokopač-utovarivač. "Posebna priznanja" dobili su "Peri oplate" iz Novog Beograda za brzu montažnu skelu velike nosivisti "up rosett", "Polimit" iz Šapca za dvoslojnu akrilnu kadu, "Keller HCW" iz Nemačke za toplotno-izolacioni blok "poroton T-9", "Potisje" iz Kanjiže za crep "kontinental plus", "Krause" iz Mađarske za pokretnu aluminijumsku skelu i "Dramin" iz Zemuna za izolit "epoxy art". Isto priznanje pripalo je beogradskim firmama "Delfin" za dekorativni akrilni malter "delfin kul", i "Knaufu" za gipsano kartonsku ploču "Knauf cleaneo", GTB-u iz Slovačke za univerzalnu teleskopsku mašinu UDS-214, JCB-u iz Engleske za univerzalni bager model 220LR i "Brodd Sveden AB" iz Švedske za mašinu za čišćenje puteva "Evropa".

Najbolji ukupan promotivni nastup na "Građevinarstvu 2006" imali su "Potisje-Kanjiža" AD član grupe "Tondah" iz Kanjiže i "Duga holding" AD iz Beograda kojima su pripala dva Grand prija sa diplomom i statuetom, dar Umetničke livnice "Voždovac" Braće Jeremić.

Diplome za uspešan promotivan nastup dobili su "Toza Marković" - Kikinda, "Xella" - Vreoci, "Enterijer Janković" - Novi Sad, "Alfakan" - Pergine (Italija), "Keramika Mladenovac" i beogradske firme "Kolorlend", JUB, "Bazis grupa", "Aluplast" i "Knauf".

Pročitajte iz oblasti "Događaji - događanja" i:

<<< Nazad na sadržaj