:: Naslovna strana > Glasnik broj 3 > Skupština - Skupština u deset slika i nešto više reči
 
SKUPŠTINA
Odštampaj
 
Skupština u deset slika i nešto više reči
 
Treća redovna Skupština održana je u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta i bila je dobro popunjena, ali je daleko od toga da je moralo i da se stoji. Da ne bude "stojeće situacije" pobrinuli su se sami članovi Skupštine, jer se registrovalo 83 od 120 koliko je trebalo da ih bude, ali i pozvani gosti, pre svih predstavnici matičnog Ministarstva za kapitalne investicije kojih nije bilo "ni za lek". U fotoreportaži koja sledi pokušaćemo da prezentujemo najznačajnije detalje sa Skupštine koja je počela nešto posle 11, a završila se oko 18 sati.
skupstina1   skupstina2
Uspešan početak rada Skupštine bio je zagarantovan, jer je članove i goste ispred Svečane sale čekalo toplo, mlako i hladno osveženje, što se kaže bilo je svega osim alkohola.   Kako to obično biva, Radno predsedništvo je prvo zauzelo mesto i pozvalo "skupštinare" i goste da prionu na posao: profesor Branislav Mitrović, predsednik Skupštine, između sekretara Irene Rašović, levo, i Natalije Stojanović, gensek IKS-a.
skupstina3   skupstina4
Kao što rekosmo sala je bila dobrano popunjena, mada sednici nije prisustvovalo 30,83 odsto članova i znatno više gostiju koji se nisu odazvali pozivu, pre svega predstavnici "kapitalnog ministarstva".   Prvi izborni predlog bio je onaj za "drugog čoveka" Skupštine na koji je jednoglasno izabrana žena, arhitekta Ljiljana Beloš, što znači da je najviše telo IKS-a dobilo - potpredsednicu.
skupstina5   skupstina6
Između dve skupštinske sednice bilo je i podosta tuge, jer se nekoliko članova Komore smrću zauvek ispisalo iz staleškog članstva, pa im je Skupština minutom ćutanja odala poslednju poštu.   S obzirom da je dnevni red bio izuzetno obiman, imao je preko 20 tačaka, najčešća aktivnost članova Skupštine bila je "podizanje ruke", mada je bio i pristojan broj diskutanata, ali ne žučnih i svadljivih rasprava.
skupstina7   skupstina8
"Skupštinarima" se najčešće obraćalo sa govornice, uz pomoć razglasa, ali je bilo i onih pomalo nestrpljivih kojima "struja i ostala pomagala nisu bila neophodna" da ubedljivo predstave svoje ideje.   Kao i u svim predstavničkim telima države Srbije, tako i u Skupštini IKS dominira "jači pol", odnosno, rodna jednakost je žestoko poremećena, što bi trebalo što pre da se ispravi.
skupstina9   skupstina10
Nekako na polovini trajanja sednice svi prisutni su pozvani na okrepljenje kod dekana Građevinskog fakulteta, pa iako je bilo dovoljno "ića i pića", sudeći prema ovoj slici, kao da je kabinetom protutnjao "skupštinarski cunami" jer je posluženje nestalo u rekordno kratkom roku.   Poslednji kadar, odnosno, poslednji pogled i pozdrav akterima Treće redovne sednice Skupštine Inženjerske komore Srbije do idućeg "okupljanja" kroz godinu dana, na istom mestu u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta Beogradskog univerziteta.

Pročitajte iz oblasti "Skupština" i:

<<< Nazad na sadržaj