Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41
 ◊ Glasnik broj 42
 ◊ Glasnik broj 43
 ◊ Glasnik broj 44
 ◊ Glasnik broj 45
 ◊ Glasnik broj 46
 ◊ Glasnik broj 47

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 3 > Skupština - Skupština u deset slika i nešto više reči
 
SKUPŠTINA
Odštampaj
 
Skupština u deset slika i nešto više reči
 
Treća redovna Skupština održana je u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta i bila je dobro popunjena, ali je daleko od toga da je moralo i da se stoji. Da ne bude "stojeće situacije" pobrinuli su se sami članovi Skupštine, jer se registrovalo 83 od 120 koliko je trebalo da ih bude, ali i pozvani gosti, pre svih predstavnici matičnog Ministarstva za kapitalne investicije kojih nije bilo "ni za lek". U fotoreportaži koja sledi pokušaćemo da prezentujemo najznačajnije detalje sa Skupštine koja je počela nešto posle 11, a završila se oko 18 sati.
skupstina1   skupstina2
Uspešan početak rada Skupštine bio je zagarantovan, jer je članove i goste ispred Svečane sale čekalo toplo, mlako i hladno osveženje, što se kaže bilo je svega osim alkohola.   Kako to obično biva, Radno predsedništvo je prvo zauzelo mesto i pozvalo "skupštinare" i goste da prionu na posao: profesor Branislav Mitrović, predsednik Skupštine, između sekretara Irene Rašović, levo, i Natalije Stojanović, gensek IKS-a.
skupstina3   skupstina4
Kao što rekosmo sala je bila dobrano popunjena, mada sednici nije prisustvovalo 30,83 odsto članova i znatno više gostiju koji se nisu odazvali pozivu, pre svega predstavnici "kapitalnog ministarstva".   Prvi izborni predlog bio je onaj za "drugog čoveka" Skupštine na koji je jednoglasno izabrana žena, arhitekta Ljiljana Beloš, što znači da je najviše telo IKS-a dobilo - potpredsednicu.
skupstina5   skupstina6
Između dve skupštinske sednice bilo je i podosta tuge, jer se nekoliko članova Komore smrću zauvek ispisalo iz staleškog članstva, pa im je Skupština minutom ćutanja odala poslednju poštu.   S obzirom da je dnevni red bio izuzetno obiman, imao je preko 20 tačaka, najčešća aktivnost članova Skupštine bila je "podizanje ruke", mada je bio i pristojan broj diskutanata, ali ne žučnih i svadljivih rasprava.
skupstina7   skupstina8
"Skupštinarima" se najčešće obraćalo sa govornice, uz pomoć razglasa, ali je bilo i onih pomalo nestrpljivih kojima "struja i ostala pomagala nisu bila neophodna" da ubedljivo predstave svoje ideje.   Kao i u svim predstavničkim telima države Srbije, tako i u Skupštini IKS dominira "jači pol", odnosno, rodna jednakost je žestoko poremećena, što bi trebalo što pre da se ispravi.
skupstina9   skupstina10
Nekako na polovini trajanja sednice svi prisutni su pozvani na okrepljenje kod dekana Građevinskog fakulteta, pa iako je bilo dovoljno "ića i pića", sudeći prema ovoj slici, kao da je kabinetom protutnjao "skupštinarski cunami" jer je posluženje nestalo u rekordno kratkom roku.   Poslednji kadar, odnosno, poslednji pogled i pozdrav akterima Treće redovne sednice Skupštine Inženjerske komore Srbije do idućeg "okupljanja" kroz godinu dana, na istom mestu u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta Beogradskog univerziteta.

Pročitajte iz oblasti "Skupština" i:

<<< Nazad na sadržaj
 
03. februar 2023.