:: Naslovna strana > Glasnik broj 1 > Ostalo - Gaon - predsednik, Zorić - zamenik
 
OSTALO
Odštampaj
Konstituisan Sud časti - počinje sa radom u januaru 2006. godine

Gaon - predsednik, Zorić - zamenik
 
U petak, 16. decembra, konstituisan je Sud časti i izabran predsednik - Miroljub A. Gaon, građevinski inženjer, i zamenik predsednika - Jovan M. Zorić, arhitekta.

"Sudski kompleks" Komore sačinjava 30 ljudi: 25 sudija, tužilac i branilac, svaki sa po zamenikom, i sekretar Suda časti.

Na junskoj Skupštini IKS predloženo je 50 kandidata za sudije, a izabrano ih je 25 u sledećem ključu - dvoje planera, troje urbanista i po 10 projektanata i izvođača. Na jednoj od prethodnih sednica UO je verifikovao mandate kandidatima koji su dobili najviše glasova a to su: Branka Bajović (Zrenjanin) i Vesna Jeremić (Smederevska Palanka) iz Matične sekcije planera, Konstantin Kostić (Beograd), Milan Barbul (Novi Sad) i Nadežda Planojević (Valjevo) iz Matične sekcije urbanista, Jelena Ivanović-Vojvodić, Petar Protić, Srđan Bošnjak, Časlav Lačnjevac, Smiljan Vukanović (Beograd), Radoslav Lekić, Zoran Stupar, Jovan Zorić, Dragutin Antonić (Novi Sad), dr Slobodan Milenković (Niš) iz Matične sekcije projektanata, Slobodan Đorđević, Miroljub Gaon, Milenko Babić, Zoran Gavrilović, Jovan Stoisavljević (Beograd), Mihailo Milošević (Niš), Branislav Šotra (Loznica), Milorad Kočević (Kraljevo), Branislav Banjac (Zrenjanin) i Stojan Vasović (Čačak) iz Matične sekcije izvođača radova.

Konstitutivnoj sednici su prisustvovali i tužilac mr Dejan Vasović i branilac mr Selimir Lelović, koji će do kraja godine imenovati svoje pomoćnike. Irena Rašović je imenovana za sekretara Suda časti.

"Očekujem da će Sud časti početi sa radom odmah posle Nove godine i pošto je i kompletiran, i kondicioniran, siguran sam da će vrlo brzo izaći na kraj sa već više od sedamdeset pristiglih prijava", rekao je Milan Vuković, pozdravljajući sudije. "Ako se pokaže da su svojim delovanjem postupali suprotno profesionalnim pravima i dužnostima, ali i etičkim normama ponašanja, Sud će im izreći mere zbog povrede standarda i normativa". ◊ R.D.

Pročitajte iz oblasti "Ostalo" i:

<<< Nazad na sadržaj