Naslovna strana
 ◊ Redakcija
 ◊ Glasnik broj 1
 ◊ Glasnik broj 2
 ◊ Glasnik broj 3
 ◊ Glasnik broj 4
 ◊ Glasnik broj 5
 ◊ Glasnik broj 6
 ◊ Glasnik broj 7
 ◊ Glasnik broj 8
 ◊ Glasnik broj 9
 ◊ Glasnik broj 10
 ◊ Glasnik broj 11
 ◊ Glasnik broj 12
 ◊ Glasnik broj 13
 ◊ Glasnik broj 14
 ◊ Glasnik broj 15
 ◊ Glasnik broj 16
 ◊ Glasnik broj 17
 ◊ Glasnik broj 18
 ◊ Glasnik broj 19
 ◊ Glasnik broj 20
 ◊ Glasnik broj 21
 ◊ Glasnik broj 22
 ◊ Glasnik broj 23
 ◊ Glasnik broj 24-25
 ◊ Glasnik broj 26-27
 ◊ Glasnik broj 28
 ◊ Glasnik broj 29
 ◊ Glasnik broj 30
 ◊ Glasnik broj 31
 ◊ Glasnik broj 32
 ◊ Glasnik broj 33
 ◊ Glasnik broj 34
 ◊ Glasnik broj 36
 ◊ Glasnik broj 37
 ◊ Glasnik broj 38
 ◊ Glasnik broj 39
 ◊ Glasnik broj 40
 ◊ Glasnik broj 41
 ◊ Glasnik broj 42
 ◊ Glasnik broj 43
 ◊ Glasnik broj 44
 ◊ Glasnik broj 45
 ◊ Glasnik broj 46
 ◊ Glasnik broj 47
 ◊ Glasnik broj 48

 
:: Naslovna strana > Glasnik broj 1 > Ostalo - Gaon - predsednik, Zorić - zamenik
 
OSTALO
Odštampaj
Konstituisan Sud časti - počinje sa radom u januaru 2006. godine

Gaon - predsednik, Zorić - zamenik
 
U petak, 16. decembra, konstituisan je Sud časti i izabran predsednik - Miroljub A. Gaon, građevinski inženjer, i zamenik predsednika - Jovan M. Zorić, arhitekta.

"Sudski kompleks" Komore sačinjava 30 ljudi: 25 sudija, tužilac i branilac, svaki sa po zamenikom, i sekretar Suda časti.

Na junskoj Skupštini IKS predloženo je 50 kandidata za sudije, a izabrano ih je 25 u sledećem ključu - dvoje planera, troje urbanista i po 10 projektanata i izvođača. Na jednoj od prethodnih sednica UO je verifikovao mandate kandidatima koji su dobili najviše glasova a to su: Branka Bajović (Zrenjanin) i Vesna Jeremić (Smederevska Palanka) iz Matične sekcije planera, Konstantin Kostić (Beograd), Milan Barbul (Novi Sad) i Nadežda Planojević (Valjevo) iz Matične sekcije urbanista, Jelena Ivanović-Vojvodić, Petar Protić, Srđan Bošnjak, Časlav Lačnjevac, Smiljan Vukanović (Beograd), Radoslav Lekić, Zoran Stupar, Jovan Zorić, Dragutin Antonić (Novi Sad), dr Slobodan Milenković (Niš) iz Matične sekcije projektanata, Slobodan Đorđević, Miroljub Gaon, Milenko Babić, Zoran Gavrilović, Jovan Stoisavljević (Beograd), Mihailo Milošević (Niš), Branislav Šotra (Loznica), Milorad Kočević (Kraljevo), Branislav Banjac (Zrenjanin) i Stojan Vasović (Čačak) iz Matične sekcije izvođača radova.

Konstitutivnoj sednici su prisustvovali i tužilac mr Dejan Vasović i branilac mr Selimir Lelović, koji će do kraja godine imenovati svoje pomoćnike. Irena Rašović je imenovana za sekretara Suda časti.

"Očekujem da će Sud časti početi sa radom odmah posle Nove godine i pošto je i kompletiran, i kondicioniran, siguran sam da će vrlo brzo izaći na kraj sa već više od sedamdeset pristiglih prijava", rekao je Milan Vuković, pozdravljajući sudije. "Ako se pokaže da su svojim delovanjem postupali suprotno profesionalnim pravima i dužnostima, ali i etičkim normama ponašanja, Sud će im izreći mere zbog povrede standarda i normativa". ◊ R.D.

Pročitajte iz oblasti "Ostalo" i:

<<< Nazad na sadržaj
06. jun 2023.