Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
:: Naslovna strana > Postanite član Komore
POSTANITE ČLAN KOMORE

 • Postupak prijavljivanja za članstvo u Inženjerskoj komori Srbije je veoma jednostavan.

  Potrebno je da popunite obrazac zahteva za prijem u članstvo Komore, koji se nalazi na sledećoj Internet stranici: http://portal.ingkomora.rs/zahtev/clanstvo.

  Popunjen, odštampan i potpisan zahtev sa prilozima* možete poslati poštom na adresu Komore u Beogradu, ul. Bulevar vojvode Mišića 37/II ili na adrese naših regionalnih kancelarija: http://www.ingkomora.rs/kontakt/ ili navedenu skeniranu dokumentaciju možete poslati na mejl adresu: info@ingkomora.rs.

  *Lica kojima je licenca izdata rešenjem Ministarstva, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prilogu zahteva dostavljaju fotokopiju rešenja o izdavanju licence i kopiju lične karte (ili očitanu ličnu kartu).

  *Lica koja su već bila članovi Komore i kojima je prestalo članstvo u skladu sa Rešenjem o prestanku članstva u Inženjerskoj komori Srbije, u prilogu zahteva dostavljaju kopiju licence (ukoliko lice poseduje više licenci dovoljno je da dostavi kopiju samo jedne licence) i kopiju lične karte (ili očitanu ličnu kartu).

  Na predlog Izvršnog odbora matične sekcije, Upravni odbor Inženjerske komore Srbije donosi odluku o prijemu u članstvo Komore.

  O pristupanju u članstvo Komore bićete blagovremeno obavešteni putem imejla i poštom.

  Ukoliko ste primljeni u članstvo Inženjerske komore Srbije po osnovu jedne licence, a naknadno ste dobili drugu licencu, nije potrebno podnositi novi zahtev za prijem u članstvo. Vaša licenca će po automatizmu biti upisana u evidenciji članova Komore.

 • Uplatu članarine vršite nakon dobijanja Odluke o prijemu u članstvo Komore, koju će Vam dostaviti naše stručne službe. Članarinu uplaćujete na godišnjem nivou, a počinje da teče danom donošenja Odluke o Vašem prijemu u članstvo Komore. Bez obzira na broj licenci koje član poseduje, vrši se uplata samo jedne članarine.

  Uputstvo za uplatu članarine je sledeće:

  Iznos za uplatu: 9.500,00 dinara
  Svrha uplate: Članarina
  Primalac: Inženjerska komora Srbije
  Tekući račun: 160-40916-33
  Poziv na broj: 05-broj licence (ukoliko posedujete dve licence upisujete broj jedne licence, bilo koje).

  Detaljnije informacije u vezi uplate članarine možete naći na sledećem linku: http://www.ingkomora.rs/FAQ/.

 • Redovnim izmirenjem članarine ostvarujete pravo na brojne prednosti i pogodnosti koje Vam obezbeđujemo pristupanjem u naše članstvo, a to su:

   OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI!
  • Članovi Komore su osigurani od profesionalne odgovornosti po svim štetnim događajima nastalim prilikom obavljanja stručnih poslova. Maksimalna suma za osiguranje po članu i štetnom događaju iznosi 20.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije. Vi, članovi, koji ste osigurani ne učestvujete u novčanom iznosu u štetnom događaju. Osiguranjem se pokriva odgovornost licenciranih inženjera, projektanata i izvođača radova (svih članova Inženjerske komore Srbije) za štete nanete investitoru usled grešaka i propusta nastalih u obavljanju poslova izrade prostornih i urbanističkih planova, projektovanja, izvođenja radova i nadzora.
   Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/osiguranje/?id=0000
  • PROMOCIJA KROZ REGISTAR LICENCIRANIH INŽENJERA, ARHITEKATA, PROSTORNIH PLANERA I IZVOĐAČA!
  • Na jedinstven način promovišemo članove Inženjerske komore Srbije odnosno licencirane inženjere kroz Registar licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera i Registar licenciranih izvođača. Inženjerska komora Srbije kreirala je jednostavnu i brzu aplikaciju za pretragu podataka licenciranih lica sadržanih u registrima. Ukoliko su Vam potrebni inženjeri određenih struka, kvalifikacija i iskustva, registri su pravo mesto da dođete do njih!
   Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/registar/
  • PUNA PODRŠKA U ANGAŽOVANJU INŽENJERA NA ZNAČAJNIM INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA!
  • Partnerska saradnja između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Komore zasnovana na potpisanom sporazumu u septembru 2019. godine omogućava i snažnije prisustvo i učešće naših inženjera i domaćih kompanija na svim značajnijim državnim projektima. Prvi u nizu projekata će biti izgradnja koridora auto-puta E-761, deonice Pojate-Preljina (Moravski koridor).
  • UNAPREDITE SVOJA ZNANJA I VEŠTINE!
  • Za svoje članove Komora organizuje brojne besplatne stručne edukacije, prilagođene Vašim potrebama u cilju Vašeg profesionalnog razvoja, na kojima su predavači eminentni inženjeri i profesori. Pruža Vam se mogućnost da i Vi, u ulozi predavača, podelite sa članovima svoje znanje i iskustva, kao i dobre primere iz prakse.
  • PREDSTAVITE SE I BUDITE U KONTAKTU SA ČLANOVIMA!
  • Mogućnost postavljanja lične prezentacije svakog člana Komore na sajtu Komore, kao najboljeg mogućeg načina za predstavljanje kolegama inženjerima, poslodavcima i mogućim poslovnim partnerima.
   Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/clanovi/searchlp.php
  • KORISTITE BAZU PROPISA!
  • Svi registrovani članovi Komore na portalu Komore mogu besplatno da pristupe svim zakonima i propisima u okviru baze propisa INTERMEX. Pored baze propisa dostupna su Vam i pravna mišljenja, obrasci i modeli ugovora, kao i sudska praksa.
   Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/zakoni/
  • ŠTITIMO VAŠE LIČNE I PROFESIONALNE INTERESE!
  • Kontinuirano štitimo opšte i pojedinačne interese u svim oblastima regulisanim Zakonom o planiranju i izgradnji, u zemlji i inostranstvu, sa fokusom na Vas, članove, posebno radimo na povećanju statusa inženjerske struke i adekvatne naplate Vašeg rada.
  • ČITAJTE SRPSKE STANDARDE I EVROKODOVE!
  • U saradnji sa Institutom za standardizaciju Srbije obezbedili smo Vam "Informativni centar za čitanje standarda", u kome možete da ostvarite uvid u kompletnu bazu srpskih standarda i srodnih dokumenata i u zavisnosti od svojih potreba da pristupite izabranim srpskim standardima i upoznate se sa njihovom sadržinom. Pored čitanja standarda i srodnih dokumenata, članovima smo omogućili i čitanje neautorizivanih prevoda standarda iz oblasti građevinarstva - evrokodova. Željeni termin za posetu čitaonici u prostorijama Komore u Beogradu možete poslati na imejl adresu: standardi@ingkomora.rs, ili se možete najaviti putem telefona: (011)655-7410. Obrazac zahteva za zakazivanje termina za posetu čitaonici dostupan je na sledećoj internet-stranici: http://www.ingkomora.rs/vesti/download/20220805_Zahtev_za_citanje_standarda.pdf
  • 20% POPUSTA ZA KUPOVINU SRPSKIH STANDARDA!
  • Ukoliko biste želeli da imate svoje primerke standarda i tematskih zbirki standarda (elektronske i štampane zbirke), Inženjerska komora Srbije i Institut za standardizaciju Srbije obezbedili su Vam popust od 20%, koji važi za period od godinu dana. Instrukciju za nabavku srpskih standarda, dostavljenu od strane Instituta za standardizaciju Srbije, možete preuzeti ovde.
  • KORISNO - VIDEOTEKA PREDAVANJA!
  • Pruža Vam se mogućnost pristupa videoteci predavanja održanih u organizaciji Inženjerske komore Srbije, koji su dostupni na portalu Komore, sa mogućnošću preuzimanja kompletnog materijala sa održanih predavanja u elektronskoj formi.
  • "UŽIVO" PREDAVANJA U REGIONALNIM CENTRIMA KOMORE!
  • U svih deset Regionalnih centara: u RC Subotica, RC Novi Sad, RC Beograd, RC Kragujevac, RC Kraljevo, RC Čačak, RC Valjevo, RC Požarevac, RC Bor i RC Niš kancelarije su vrhunski opremljene i umrežene, tako da omogućavaju prisustvo predavanjima uživo iz bilo kog regionalnog centra, za sve članove iz svakog regionalnog centra.
  • U KORAK SA NOVIM TRENDOVIMA!
  • Upoznajte se sa novinama na specijalizovanim sajmovima, sa svetskim trendovima i ostvarite dobre poslovne kontakte. Zato od Komore dobijate besplatne ulaznice za posetu Sajmu građevinarstva, Sajmu tehnike, Sajmu energetike, Sajmu knjiga i Sajmu nameštaja u Beogradu, kao i Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.
  • ISKORISTITE POPUSTE ZA STRUČNU LITERATURU!
  • Komora ima saradnju sa većim brojem izdavača kako bi svojim članovima obezbedila popuste pri kupovini stručne literature, koja Vam može biti od velike pomoći u radu. Popusti idu i do 30%.
   Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/literatura/
  • POSTAVITE SVOJU RADNU BIOGRAFIJU NA SAJT IKS I PRATITE OGLASE ZA ZAPOSLENJE
  • Članovi Komore imaju mogućnost da se na sajtu Komore oglase kao zainteresovani za radno angažovanje, na stranici http://www.ingkomora.rs/berzaposlova/?id=potraznjaZaposlenja, gde bi bile postavljene njihove radne biografije, kao i da prate ponude firmi o radnom angažovanju inženjera različitih struka, dostupne na stranici http://www.ingkomora.rs/berzaposlova/
  • BUDITE INFORMISANI I INFORMIŠITE DRUGE!
  • Putem sajta Komore redovno se možete informisati o najnovijim događajima u domenu struke, o radu Komore, drugih profesionalnih udruženja i organizacija u zemlji i inostranstvu. Možete i pisati stručne tekstove za informativno glasilo "Glasnik Inženjerske komore Srbije".

  Direktna korist od članstva u Komori značajno prevazilazi iznos godišnje članarine, a brojne druge prednosti i pogodnosti nedvosmisleno ukazuju da ČLANARINU VREDI PLATITI!

  PREDSEDNICA INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE

  Marica Mijajlović, dipl. inž. arh.

 • Prava i obaveze članova Komore propisani su Statutom Inženjerske komore Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 36/2019). Članovi su jednaki u pravima, obavezama i odgovornostima u Komori.

  Članovi Komore imaju naročito sledeća prava i dužnosti:
  1. da se bave profesijom za koju su stekli licencu;
  2. da pokreću i razmatraju sva pitanja iz aktivnosti koje vrši Komora sa ciljem unapređenja organizovanja u pružanju usluga u oblastiprostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja, izgradnje objekata i drugih oblasti značajnih za planiranje i izgradnju;
  3. da aktivno učestvuju u radu Komore, kao i donošenju programa i planova rada Komore;
  4. da biraju i da budu birani u organe Komore;
  5. da neposredno, ili preko svojih predstavnika u organima Komore i telima matičnih sekcija u sastavu Komore, daju predloge, sugestije imišljenja radi donošenja odluka, zaključaka i drugih akata u cilju zaštite opšteg i pojedinačnog interesa u obavljanju poslova iz oblastiprostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja, izgradnje objekata i drugih oblasti značajnih za planiranje i izgradnju;
  6. da iniciraju i predlažu osnivanje komisija i drugih oblika organizovanja i rada u Komori;
  7. da koriste poslovne i druge informacije kojima raspolaže Komora;
  8. da koriste stručnu i drugu pomoć, kao i usluge koje vrši Komora u okviru ostvarivanja svojih ciljeva i zadataka;
  9. da poštuju Statut i Etički kodeks Komore;
  10. da neguju dobre poslovne običaje svoje struke i poštuju profesionalne standarde i normative;
  11. da stalno prate dostignuća u struci;
  12. da ispunjavaju obaveze u organima Komore u koje su izabrani;
  13. da uredno plaćaju članarinu;
  14. da poštuju i primenjuju sve odluke, cenovnike, normative i ostala dokumenta iz struke i delatnosti struke, koje donese ili usvoji Komora;
  15. Član organa, odnosno nosilac funkcije je dužan da o svom radu i aktivnostima izveštava Veće Matične sekcije Regionalnog centra čiji je član.
01. oktobar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (31)
Potražnja zaposlenja (1)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram